امروز ، چهارشنبه چهارم تیرماه 1393 شمسی، یکی از مهمترین روزهای تاریخ فوتبال ایرانه.
اگه امروز ایران بتونه تیم بوسنی و هرزگووین رو ببره و همچنین تیم نیجریه هم از آرژانتین شکست بخوره، و یکی از این بردها با اختلاف 2 گل باشه، تیم ملی فوتبال ایران به مرحه بعد صعود میکنه. حتی اگه هر دو بازی با اختلاف یه گل تموم بشه، باز شانس صعود هست، منتهی صعود کننده از طریق قرعهکشی مشخص میشه.
به هر ترتیب، امیدوارم که تیم ایران به مرحله بعد صعود کنه.
هر چهار سال بازیهای جام جهانی فوتبال برگزار میشه و این روزها، توی بحبوحه مسابقات جام جهانی، تقریبا همه جای دنیا صحبت از فوتبال و ورزش و جام جهانی و مسائل مربوط به اونهاست. اکثرعلاقهمندان فوتبال، با حرارت بازیها رو دنبال میکنن و مسابقات رو اکثرا از طریق شبکههای تلویزیونی، گیرندههای ماهوارهای و یا از طریق اینترنت تماشا میکنن.
اینجاست که اهمیت وجود جدولی که نشوندهنده تاریخ و زمان برگزاری مسابقات باشه مشخص میشه، و این یعنی تقویم بازیها.
میشه گقت تقویم بازیها نه در این اواخر که در واقع در سال 1930 میلادی شکل گرفته. اولین دوره بازیهای جام جهاتی فیفا در سال 1930 میلادی برگزار شد و بعد از اون هر چهار سال یک بار تکرار شده (به جز دو دوره در سالهای 1942 و 1946 در ایام جنگ جهانی دوم). تیمهای فوتبال ملی کشورها در طی سه سال از این چهار سال، با هم مسابقه میدن و از بین اونها 32 تیم (به همراه تیم میزبان) به مرحله نهایی میرسن. در سال چهارم، این تیمها با هم مسابقه میدن تا برنده نهایی، یعنی فاتح جام مشخص بشه.
روز و ساعت برگزاری تمام مسابقات قبل از شروع مسابقات جام مشخص شده و در زمان مشخص، برای مرحله نهایی، قرعهکشی قرارگیری تیمها در گروههای هشتگانه انجام میشه.
تمام این تاریخها بر اساس تقویم میلادی محاسبه، تنظیم و توسط فیفا اعلام میشه، و این خود کشورها هستند که وظیفه تطبیق این تاریخها رو با تقویم رسمی کشور خودشون دارن.
به دلیل مخاطبین بسیار زیاد مقوله ورزش در دنیا و نیاز به آگاهی از زمان برگزاری مسابقات، "تقویم برگزاری مسابقات" یکی از پر مراجعهترین تقویمهای دنیاست. این تقویمها براساس نوع بازیها، معمولا دارای دورههای سالیانه، دو سالانه و یا چهارساله هستند.
با آرزوی موفقیت تیم ملی ایران در بازیهای جام جهانی
تقویم ایرانی